Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

ПВЦ Мебели за баня София

ПВЦ Мебели за баня София

ПВЦ Мебели за баня София. Запознаването с положителните и слабите страни на всеки материал за мебели за баня ще направи възможно декорирането на банята в избрания стил и ще осигури дълъг живот на слушалките, запазване на външния вид и качествени характеристики. Важно е инсталираните слушалки да са не само красиви, но и функционални.

ПВЦ Мебели за баня София

В банята мебелите са в специални условия, тъй като там често е влажно и топло. Следователно той трябва да бъде изключително стабилен и надежден. Ние внимателно проучихме този въпрос и искаме да ви кажем какви мебели наистина трябва да бъдат за вашата баня.

Визуално повечето материали за мебели за баня не се различават много: на пръв поглед е трудно да се разбере от какво е направен. Изглежда като дърво, но всъщност е декоративен филм или меламин. Какво има под тях? Тук също има много варианти. Това са основно материали на дървесна основа като ПДЧ, MDF или шперплат.

Плочи от дървесни влакна със средна плътност (MDF)

MDF е плоскост от дървесни влакна със средна плътност. Материалът се състои от натрошени дървесни влакна, които се пресоват с добавяне на лепило под високо налягане в хомогенни плочи. MDF плоскостите имат много равна повърхност, което ги прави идеални субстрати за висококачествен филм, гланц и цветен лак.

В сравнение с ПДЧ плоскостта MDF е много по-тежка и по-скъпа. Тъй като MDF плоскостта е достатъчно устойчива на влага, тя може безопасно да се използва за изработка на мебели за баня.

Твърда дървесина за мебели за баня

Както споменахме, мебелите за баня рядко се изработват от масив. Това отчасти се дължи на високата цена на материала, а също и защото дървото се разширява, когато е изложено на влага.

Предпазните мерки могат да намалят подуването, но не и да го предотвратят напълно. По-добре е да изберете твърда дървесина като бук, дъб, тик или клен, тъй като те са по-малко податливи на влага от иглолистна дървесина като смърч или бор.

 

Коментарите са изключени.