Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

8 съвета за професионално видеозаснемане

8 съвета за професионално видеозаснемане

Знаем, че заснемането на видео, което е професионално и ангажиращо, може да бъде предизвикателство, особено когато снимате с iPhone или таблет. Да, тези видеоклипове ще изглеждат различно от тези, заснети и продуцирани от нает филмов екип. Това е идеята. Зрителите днес искат да видят органичната, реалистична версия на хора и компании. Тези видове видеоклипове ще Ви помогнат да оживите профила си. Събрахме нашите любими съвети, за да гарантираме, че вашето видеозаснемане ще чисто, просто, професионално и продаваемо.

 

Записвайте в добре осветена стая.

Снимайте в добре осветена зона или стая. Уверете се, че гледате стаята през обектива на камерата си и след това пробвайте няколко пъти. Винаги го пускайте, за да можете да видите как изглежда осветлението.

 

Озвучаване по време на видеозаснемането

Много стаи или пространства правят звука силен или резонансен. Тествайте звука си. Ако звукът не е идеален, препоръчваме Ви да закупите добър безжичен или петличен микрофон. Освен това не забравяйте, че микрофонът улавя голяма част от шума около вас по време на видеозасменането. Така че, ако членовете на вашия екип говорят в коридора, видеото ще запише разговора им. Поддържайте околния офис тих по време на снимките.

 

Поддържайте фона си изчистен

Намерете място в офиса си, което е чисто и просто и няма разсейване на заден план. Ако имате пространство, което е брандирано с вашето лого, опитайте се да снимате пред него. Или поставете брандиран обект в изгледа на камерата.

 

Почистете бъркотията наоколо

Огледайте пространството, което снимате и се уверете, че е чисто и подредено. Отстранете излишните хартии, кърпички, безпорядък и други предмети, които може да изглеждат непрофесионални.

 

Дръжте го стабилно.

Не разчитайте на ръцете си, за да заснемете стабилно видео. По човешка природа крайният продукт ще бъде нестабилен. Инвестирайте в евтин статив за вашия iPhone или iPad.

 

 

Снимайте хоризонтално.

Засега снимайте видеоклипове в хоризонтално, пейзажно оформление. Хоризонталното е по-естетично и професионално изглеждащо. За Facebook Live – тези видеоклипове трябва да бъдат заснети вертикално.

 

В близко бъдеще смятаме, че социалните канали ще настояват всички видеоклипове да бъдат заснети във вертикален или портретен режим. Но засега трябва да снимате хоризонтално. Вертикалните видеоклипове имат 9 пъти по-висок процент на реализация от хоризонталните видеоклипове. Просто казано, потребителите на мобилни телефони държат телефона си вертикално 94% от времето и предпочитат да го държат изправен при видеозаснемането.

 

Дръжте ключови играчи във видео пространството, когато записвате.

Ако снимате как двама души говорят (т.е. лекар и пациент), дръжте и двата героя в изгледа на камерата през цялото време. Не прекъсвайте от един човек на друг, тъй като това нарушава потока на разговора и отвлича вниманието на зрителя.

 

Не се страхувайте да снимате отново.

Практиката прави перфектния резултат. Обичаме да правим няколко снимки на видеоклип. Видеозаснемането на страхотни и професионално изглеждащи видеоклипове е процес на проба и грешка. Понякога, колкото по-спокоен е човек пред камерата, толкова по-добро е видеото.

 

Най-важното е да се забавлявате докато правите видеозаснемане.

Коментарите са изключени.