Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

6 основни съвета за екскурзия в Португалия

Португалия

Ето шест практически неща, които трябва да имате предвид, когато пътувате до Португалия.

1.Носете удобни обувки, тъй като Португалия е много хълмиста.👟

Един от основните начини за придвижване из Португалия е пеша. Докато градовете са удобни за пешеходци, по-големите градове като Лисабон и Порто и дори по-малките като Синтра са невероятно хълмисти, понякога с калдъръмени стъпала и тесни тротоари.

2.Направете резервации за ресторант, особено за хранене на открито.

Трудно е да се намерят добри ресторанти с отворени места по време на хранене в Португалия. Особено предизвикателство е да намерите места на открито, когато времето е приятно, така че правенето на резервации ще ви спести неприятности. И в Порто, и в Лисабон ще прекарате повече от час в търсене на възможности за хранене на открито за няколко дни, защото нямате резервации.

3.Определете  дали туристическите карти ще ви свършат работа.

Двете най-добри дестинации в Португалия, Лисабон и Порто, предлагат карта за посетители и вие трябва да определите дали получаването им ще ви спести пари. Има карта, която ви дава безплатен достъп до обществен транспорт, 30+ музея и други туристически атракции. Ако искате организирана екскурзия в Португалия посетете сайта на Авиа Тур и изберете най-подходящата за вас.

4.Възползвайте се от системата за обществен транспорт по време на вашата екскурзия в Португалия.

Лисабон и Порто имат добре поддържани метрота и можете да вземете удобен тричасов влак, за да стигнете между двете. Няма да имате нужда от кола под наем в Португалия, освен ако не пътувате по-неутъпкани пътеки.

5.Струва си да платите за временно съхранение на багажа си.

Ако времето за настаняване или напускане на вашето настаняване не съвпада с времето на пристигането или заминаването ви, помислете дали да оставите багажа си на място за съхранение. Струва си да платите за тях, защото е мъчно да влачите багажа си по хълмовете и калдъръмените тротоари, независимо от нивото ви на фитнес.

6.Опаковайте слоеве, тъй като дневното време на Португалия може да варира

Португалия има постоянно слънчево, меко време почти през цялата година, но температурата може да варира през целия ден.

През пиковия месец август може да бъде топло до 30 °C, когато слънцето е навън, и да падне до 18 °C през нощта.

Планиране на екскурзия до Португалия

За да улесните планирането на пътуването си, изтеглете програмата за планиране на пътуване и я използвайте като отправна точка. Планировчикът разполага със специфична за страната информация за пътуване, маршрут, списък за опаковане и карта с фиксирани ключови места.

Коментарите са изключени.