Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

Характеристики на прахосмукачките с воден филтър

прахосмукачки с воден филтър

Всички прахосмукачки с воден филтър работят на подобен принцип: те засмукват въздух от едната страна и го изпускат от другата. Поток от въздух заедно с уловената мръсотия преминава през няколко филтъра и филтърна торба, в която остатъците се утаяват. Но най-малките частици не се задържат във филтрите и се отстраняват от въздуха обратно в помещението. Това може да се избегне чрез оборудване, снабдено с воден филтър, например точно такава е домашната прахосмукачка Karcher.

Какво е специалното за прахосмукачки с воден филтър?

Външно устройствата с филтърна торба и воден филтър не се различават: те могат да имат една и съща тръба и въздухът се засмуква по същия модел. Но при моделите, оборудвани с аквафилтър, вместо торба (или контейнер) за събиране на прах, въздушният поток преминава през резервоар с вода. Относително тежки частици от отломки потъват, докато по-леките могат да плуват над водата.

За да не се случи това, над водосъдържателя е монтиран сепаратор – цилиндър с надлъжни плочи вътре. Въздухът протича през тези плочи, което ги кара да се развиват. В резултат на това водна суспензия се издига над повърхността на водата (като воден прах или мъгла). Благодарение на малките частици вода във въздуха и най-малките частици прах се намокрят, стават по-тежки и потъват.

Предимства и недостатъци на прахосмукачките с воден филтър

Основното предимство на прахосмукачките с водни филтри е ефективността им на почистване: заедно с почистването на твърди повърхности въздухът се пречиства и овлажнява.

Освен това отпада необходимостта от закупуване (и поддръжка) на нови филтърни торби, което е просто супер улеснение.

Недостатъкът прахосмукачките с воден филтър е необходимостта от измиване на контейнера за вода след всяко използване на оборудването. Освен това при пълнене на резервоара с вода такива устройства имат по-голям обем в сравнение с моделите, оборудвани с филтърни торби.

Ако сте решили и искате да закупите надеждна прахосмукачка с аква филтър, свържете се с нас.

Коментарите са изключени.