Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Открийте стратегическата игра на ума: Уроци по шах за възрастни

курс по шах

Играта на шах предлага няколко предимства, които помагат на хората да подобрят живота си във и извън играта. Може да помогне на хората да се възстановят от здравословни проблеми и помага на хората да управляват психичното си здраве. Независимо дали сте обикновен играч или състезател, използвайте тези предимства като мотивация да започнете да играете шах всеки ден. Може да се изненадате от физическите и психически промени, които започвате да изпитвате. Разгледайте вариантите относно това как можете да повишите нивото на играта си на шах и да пожънете наградите от тази забавна и стратегическа игра. Независимо дали се стремите да станете шампион или сте просто ентусиаст, онлайн курсовете и уроци по шах са чудесен начин да започнете с играта.

 

Какво е шах? Какво ще науча на уроците по шах?

Шахът е една от най-старите и популярни настолни игри в света. Има две различни армии от фигури: черно (тъмно) и бяло (светло). Всяка армия съдържа осем пешки, два коня, два епископа, два топа, царица и цар. Шахматната дъска е разделена на решетка осем на осем, което прави общо 64 светли и тъмни квадратчета. Редовете се наричат ​​рангове, а колоните се наричат ​​файлове.

 

Защо е важно да можем да играем шах?

Шахът има редица предимства за хора от всяка възраст. Според Healthline деветте основни предимства на шаха са: развиване на перспектива, подобряване на паметта, задълбочаване на фокуса, повишаване на креативността, повишаване на уменията за планиране, повишаване на самосъзнанието, защита срещу деменция, подпомагане на ADHD и намаляване на симптомите на паническа атака, наред с много други.

Science Times изброява още повече ползи, които можете да получите от играта на шах: помощ при възстановяване от инсулт или увреждане, подобряване на уменията за четене, подобряване на уменията за решаване на проблеми, предотвратяване на Алцхаймер, повишаване на IQ, стимулиране на мозъчния растеж и много други.

 

Методология за класиране на курс по шах

Предоставяме Ви тази класация, следвайки вече изпитаната методология. Включва процес в три стъпки:

  • Проучване: Използвайте базата данни със 100K онлайн курсове и 200K+ рецензии. След това направете предварителна селекция от 80+ курса по шах по рейтинг, рецензии и отметки.
  • Оценете: Прочетет рецензии от доставчиците на курсове по шах, за да разберете какво мислят другите обучаеми за всеки курс
  • Изберете: Изберете добре направени курсове, ако представят ценно и ангажиращо съдържание и трябва да отговарят на набор от критерии и да бъдат класирани по съответния начин: цялостна учебна програма, дата на пускане, достъпност, рейтинги и записвания.

 

Какво ще научите в курса по шах?

Когата посещавате уроци по шах ще научите следното:

  • Откриването
  • Тактика и стратегия
  • Краят на играта

 

Разгледайте предложения за уроци по шах тук.

 

Коментарите са изключени.