Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Ремонт на домашните перални машини

перални машини

Перални машини са навлезли толкова дълбоко в живота ни, че вече не можем да си представим живота си без тях. Все пак имаме много свободно време, а прането се превърна в лесно и любимо занимание. Но, както всеки друг домакински уред, пералнята се поврежда. Като правило виновни са старостта на пералнята, запушени филтри, чужди предмети в пералнята, лоша вода, неправилна работа на домакинския уред, лошо мрежово напрежение или силни и чести пренапрежения на тока и др.

Всеки от нас ще каже, че за да определите дали пералнята наистина е счупена, дали има нужда от ремонт пералнята Ви машина, трябва да имате поне малко познания в областта на домакинските уреди. Но не е точно както си мислим. В крайна сметка, ако периодично обръщате внимание на това как работи Вашата пералня, ще забележите, че има някои проблеми.

Основните предвестници на необходимостта от повикване на сервиз са:

Инсталирали сте пералня, но тя издава много шум и вибрира. Ако това е нова пералня, трябва да проверите дали болтовете, използвани за безопасно транспортиране на пералнята, не са извадени от барабана.

По време на прането или вече в края на програмата, на която е зададено прането, може да забележите водни локви. В този случай трябва да се свържете с капитана. И си струва да запомните, че не можете да използвате колата. Докато не бъде ремонтирана, можете да навредите не само на колата, но и на себе си.

Може да има случай, когато сте започнали да перете

Включили сте необходимата програма на пералнята Ви, прането е започнало и по средата на процеса пералнята е спряла да изпълнява функциите си. Какво се случва? Причината за това може да са проблеми с десетката или изгоряла платка, отговорна за софтуера на пералнята. В този случай трябва да се обадите на майстор, който извършва ремонт на перални машини, който ще направи необходимата диагностика и ще открие и реши проблема.

Ако пералнята ви служи повече от година, а не две, имайте предвид, че всички части са склонни да се износват. Затова, за да предпазите пералнята си от изхвърляне, обадете се на майстор на перални машини, нека сменят лагерите, семеринги, погледнете резервоара, може би има дефекти.

Има случаи, когато по време на работа пералнята вибрира силно и дори леко се измества от обичайното си място. Това не е редно да се случва при изправна пералня машина.

Причината за това може да е нарушение на геометрията на корпуса на пералнята или нейния монтаж. Ако забележите това, обадете се на сервизен специалист за ремонт на перални машини. В противен случай ремонтът на пералната машина ще бъде много по-скъп от отстраняването на проблема с нарушаването на геометрията на възлите.

  • Пералнята е завършила процеса на пране, но не е източила водата. Причината за това се крие в помпата, която най-вероятно не е била почиствана от много години и в нея са се натрупали много отломки, като правило майсторите сменят помпата.

Коментарите са изключени.