Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Прочистване на черен дроб: кога е необходимо и как да го направите у дома?

Прочистване на черен дроб

За да направите прочистване на черен дроб, трябва да пиете поне два литра вода на ден.
Човешкият черен дроб е един от най-важните органи, който изпълнява около 30 биохимични функции. Това един изключително важен орган за човешкото тяло. Много можем да говоримза него. Поради всичко това, е много всажно прочистването на черния дроб.

Черният дроб е уникален с това, че е способен да се самопочиства. Въпреки това, поради редица причини, този орган се натоварва доста, така че мнозина прибягват до прочистването му. Днес има много клиники и санаториуми, които предлагат специални програми, които се радват наистина на популярност. В същото време, ако решите, можете да помогнете на черния си дроб у дома, като следвате само няколко важни правила.

Ще ви разкажем за това повече по-късно в тази и следващите няколко статии.

Причини за замърсяване на черния дроб

Основната причина за случването на чернодробно заболяване е прекомерната, нездравословна консумация на алкохолни напитки. Етиловият алкохол унищожава клетките на органите, които са отговорни за синтеза на протеини, трансформацията на въглехидрати и отстраняването на ендогенни компоненти. Поради това черният дроб се увеличава по размер и след това се появява хронично възпаление. И проблемите не залъсняват.

Вярно е, че чернодробните заболявания могат да възникнат също и поради токсични отравяния и лекарства. Неправилното, лошото хранене също оказва своето пагубно влияние: особено вредно е преяждането, мазните и сладки храни, бързото хранене.

Други причини са метаболитните нарушения, затлъстяването и вирусните заболявания. Всичко от изброеното влияе върху функционирането на този жизнено важен орган, включително и заседналия начин на живот.

Ако имате кожни проблеми, гадене, постоянни киселини и оригване, запек, горчивина в устата, метеоризъм, тогава е наложително и трябва да се консултирате с лекар, както и да помислите за прочистване на черния си дроб. Нека сега разгледаме по-подробно какви мерки следва да предприемем за прочистване на черен дроб.

Коментарите са изключени.