Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Приложения на маслото от българска роза

Приложения на маслото от българска роза

Приложения на маслото от българска роза. Оказва се, че розите започват да се събират на разсъмване и до 8 часа сутринта, докато слънцето изпари етеричното масло заедно с росата. Колекционерите ги поставят в найлонови торбички, за да предотвратят увяхването на листенцата. След това цялата колекция отива за преработка. Това се прави от малки частни фабрики за производство на масло от българска роза, в Казанлък те са около петдесетина. Посетете някой от тях и те с радост ще Ви запознаят с тънкостите на приготвянето на българското розово масло. Ще видите как чрез дестилацията на цветните листенца на българската маслодайна роза се ражда ценен състав.

Той включва повече от 300 компонента. Някои от които все още не са напълно проучени. Основните са висши алкохоли (елеоптени) и висши парафини (стеароптени), които се комбинират с много други микроелементи.

В миналото маслото от българска роза се е използвало предимно в парфюмерийната и козметичната индустрия, особено при производството на дневни и нощни кремове.

През последните години, българското розово масло намира все по-широко приложение във фармакологията и медицината. Препаратите от роза се понасят добре от тъканите на различни органи, активни са срещу бактериални щамове и не предизвикват алергична реакция.

Приложения на маслото от българска роза

Продуктите от обработката на розата се използват успешно в стоматологията, предимно за лечение на пародонтални заболявания. Освен това ефектът от лечението се наблюдава след 4-5 сесии: изчезва неприятната миризма, възстановява се нормалният цвят на венците и тургорът, укрепват се разклатените зъби и изчезват възпалителните явления.

Ако добавите розово масло в кухината на кариозните зъби, можете да облекчите болката за 3-4 часа. Прави се паста от българското розово масло, вода и течност за лечение на пулпит и запълване на каналите на засегнатите зъби. Микробите, попаднали в пастата, доказано умират в рамките на пет минути.

Маслото от българска роза е абсолютно натурален продукт, на базата на който се приготвят скъпи парфюми, луксозна козметика, мед и ликьор от рози, шоколадови изделия от най-висок клас, както и прочутото сладко от рози.

Всичко, което се продава под името на розово масло в бутилки без марков восък е менте или розова химическа есенция. В розовата козметика задължително се посочват и съставките.

Ако сред тях има истинско маслото от българска роза, то няма как да е евтино! И още нещо: ако си купите малко шишенце истинско българско розово масло, имайте предвид, че то не може да се нанася върху кожата в чист вид, а само разредено със спирт!

Вижте още приложения на маслото от българска роза и поръчайте тук вълшебството.

Коментарите са изключени.