Dyson Vassilias
Пловдив, България
25/05/2024

Преимущества на използването на стероидите

Преимущества на използването на стероидите

Анаболните стероиди са лекарства, които спортистите приемат, за да увеличат силата си и да добавят още мускулна маса. Те се наричат ​​още анаболни и андрогенни.

Преимущества на използването на стероидите

Стероидите работят като хормон, който тялото произвежда, наречен тестостерон.

Тестостеронът има два основни ефекта върху тялото:

подпомага изграждането на мускулите;

възможно е да причини окосмяване по лицето и по-дълбок глас.

Анаболните хапчета или инжекциите, използвани от спортистите, често са форми на тестостерон, произведени в лаборатория. Някои хора използват анаболни стероиди по медицински причини. Но спортният допинг не е една от употребите, за които лекарствата са одобрени.

Какво кара спортистите да използват анаболни стероиди?

Стероидите могат да намалят в значителна степен увреждането на мускулите по време на тежка тренировка.

Това може да помогне на спортистите да се възстановят по-бързо от тренировка. И тогава те могат да тренират по-интензивно и по-често. Някои, дори много са хората, които може да харесат и начина, по който изглеждат мускулите им, когато използват стероиди.

По-опасните видове анаболни стероиди се наричат ​​дизайнерски наркотици. Някои тестове за наркотици може да не са в състояние да ги открият в тялото на човек. Анаболните стероиди нямат медицинсо приложение, което е одобрено от правителството.

Инжекциите на активното вещество могат да бъдат добавени към програма за лечение, която вече може да включва аналгетици (болкоуспокояващи), противовъзпалителни лекарства, физиотерапия, трудова терапия и/или поддържащи устройства като бастуни и скоби.

Използването на едно или повече от тези лечения зависи от естеството на проблема. Например, при иначе здрав човек, тендинитът може да бъде адекватно лекуван само с локална стероидна инжекция. Въпреки това, за пациенти с ревматоиден артрит, инжекциите обикновено са малка част от многостранен подход на лечение.

Може ли стероидите да навлекат някаква вреда?

Кога не трябва да се използват стероидни инжекции?

Такива вещества не трябва да се прилагат, ако има инфекция на мястото на инжектиране или някъде другаде в тялото. Ако ставата вече е сериозно увредена, инжекциите едва ли ще помогнат.

Вижте повече за преимущества на използването на стероидите

Коментарите са изключени.