Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Почистване на септични ями

почистване на септични ями

Ако мислите за почистване на септични ями, трябва да обмислите да правите това веднъж на година или две. Като почиствате редовно вашата септична яма, можете да сте сигурни, че системата ще остане ефективна и в добро състояние.

Четирите отделни елемента, които са необходими за завършване на почистването на септична яма, включват:

  • Инспекция и честота на помпата
  • Ефективно използване на водата
  • Правилно изхвърляне на отпадъци
  • Поддържане на зоната на дренажното поле
  • Инспекция и честота на помпата

Трябва да имате професионален инспектор, който да прегледа септичната система във вашия дом поне веднъж на около три години. Самият резервоар трябва да се изпомпва на интервали от 3-5 години. Имайте предвид, че някои компоненти може да се нуждаят от по-редовна проверка. Ако имате септична яма, която е оборудвана с механични компоненти, електрически ключове или помпи, проверката на тези компоненти трябва да се извършва веднъж годишно. Помислете за получаване на договор за обслужване, ако са необходими по-чести проверки за вашата система. Четирите фактора, които определят колко често трябва да се проверява септичната помпа, включват:

Размерът на Вашия дом

  1. Количеството твърди вещества, които присъстват в отпадъчните води
  2. Размерът на вашата септична яма
  3. Количество отпадни води, които се генерират в дома Ви.

Когато се свържете с инспектор, специалист за септичната яма, този човек ще разгледа слоевете утайка и измет, като същевременно ще провери за течове. Уверете се, че всички записи от инспекция се поддържат, в случай че се наложи да се справят с тях в бъдеще. Ако все още не е необходимо почистване, все пак е важно да следите слоевете измет и утайка, които Ви се предават от инспектора. Ако Ви е трудно да намерите професионални инспектори във вашия район, можете да потърсите в интернет добри фирми за почистване на септични ями.

Ефективно използване на водата

Вторият аспект на поддържането на вашата септична яма е ефективното използване на водата в дома ви. Средният човек ще използва около 70 галона вода всеки ден.

Коментарите са изключени.