Dyson Vassilias
Пловдив, България
25/05/2024

Почистване на септични ями: методи за почистване

Почистване на септични ями: методи за почистване

Почистване на септични ями: методи за почистване и кога е необходимо почистването на септична яма

Автономните канализационни системи напоследък се използват все по-често. Използването им предоставя на собствениците на жилища много предимства. Но за да може автономната канализационна система, септичната яма, да служи дълго време и надеждно, струва си да се погрижите за нейната правилна поддръжка.

Методи за почистване и кога е необходимо почистването на септична яма

Следва да се помни, че това е процедура, която изисква редовно изпълнение.

Това определя колко продуктивна ще бъде системата. С течение на времето в структурата се натрупва утайка от тиня. И ако не почистите канализацията, нейното натрупване ще запуши филтъра, което впоследствие ще доведе до повреда на септичната яма. Можете да премахнете такова неудобство, като периодично почиствате Вашата септична яма.

Методи за почистване на септична яма

Има няколко ефективни начина за почистване на канализацията в частен дом. Всеки от тях има своите положителни и отрицателни страни.

Честотата на почистване на септичната яма и методът, използван за това, зависи от конструктивните характеристики, обема на конструкцията и други фактори. Освен това можете да използвате повече от един метод: често интегрираният подход елиминира замърсяването още по-ефективно.

Внимание! Всяка манипулация, по време на която се почиства септичната яма, е придружена от отделяне не само на неприятни, но и на много вредни изпарения.

Поради тази причина се препоръчва да затваряте вратите и прозорците плътно по време на процедурите по поддръжката.

  • Механичен метод

Механичното почистване на канализационната система на септична яма включва използването на специално оборудване за изхвърляне на отпадни води. Понякога трябва да го направите сами.

Първата стъпка е да изпомпвате течността, натрупана в канализацията. Тук се използва фекална помпа или специално оборудване.

След изпомпването септичната яма се почиства – плаката по стените и останалите твърди отлагания се отстраняват с груби четки. Особено важно е да почистите компресорите и филтъра – там често се задържа много мръсотия.

Следва промиване на канализацията. По време на процедурата системата се пълни напълно с чиста, хладка вода, която след напълване се изпомпва отново. Почистването на септичната яма с вода премахва малки отлагания.

Повечче по тамата можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.