Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Почистване на дивана в пет стъпки

Почистване на дивана

Това е неизбежен факт от живота – диваните се замърсяват. Трохите от чипове намират пътя си в пукнатините, напитките се разливат, а домашните любимци следят калта по цялата повърхност на тези здрави мебели. За щастие почистването на дивана е сравнително лесно – всичко, от което се нуждаете, е малко време и страхотни почистващи препарати за почистване на дивана.

Вакуумирайте големите частици. Преди да се захванете с дълбокото почистване, трябва да премахнете всякакви повърхностни остатъци или частици от повърхността на дивана.

Използвайте прахоуловител или приставка за маркуч на пълноразмерна прахосмукачка, за почистване на дивана

  • Използвайте дългата, тясна приставка, за да влезете в пукнатините.
  • Почистете с прахосмукачка всички повърхности на възглавниците.
  • Отстранете възглавниците и вакуумирайте основата на дивана.

Използвайте четка с косъм. Ако има петна, в които има натрупан прах или мръсотия, използвайте четка с твърд косъм, за да разчупите петната и изсмучете освободената мръсотия. Търкайте енергично, но не достатъчно силно, за да повредите тъканта.

Отстранете мъх и козина. Въпреки че някои компании произвеждат продукти специално за домакинства с домашни любимци, вашата средна прахосмукачка няма да може да премахне мъх или косми от домашни любимци. Използвайте ролка за мъх, за да премахнете това, което прахосмукачката не може.

Работете в систематична решетка по цялата повърхност на дивана, за да сте сигурни, че няма да пропуснете косми.

Избършете всички открити твърди повърхности. Много дивани имат открито дърво или други материали и искате да сте сигурни, че им обръщате внимание. Намерете почистващ продукт, подходящ за повърхността, която искате да почистите. Универсален почистващ препарат за повърхности ще е достатъчен, ако нямате под ръка специфичен продукт за повърхности.

Ако зоната на пръскане е широка, напръскайте върху хартиена кърпа и просто разтрийте с нея повърхността, която ще почиствате. Това ще предотврати попадането на нежелани химикали във вашата фабрика.

Определете тъканта на дивана. Намерете етикета, който ви казва от какво е направена покривката на дивана. Тези етикети обикновено съдържат инструкции какви почистващи продукти трябва да използвате върху плата.

  • „W“ означава да използвате перилен препарат на водна основа с парен вакуум.
  • „WS“ означава, че можете да използвате перилен препарат на водна основа с парен вакуум или перилен препарат за химическо чистене.
  • „S“ означава да използвате само препарат за химическо чистене.
  • „O“ означава, че материалът е органичен и трябва да се измие със студена вода.
  • „X“ означава или само почистване с прахосмукачка и четка с четка, или използване на професионална услуга за измиване с шампоан.

Коментарите са изключени.