Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Поддръжка на вашия лакиран паркет

Поддръжка на вашия лакиран паркет

Поддръжка на вашия лакиран паркет

За да запазите вашия паркет в добър вид дълги години, поддръжката е от съществено значение и трябва да бъде съобразена не с естеството на дървото, а с неговото покритие. Наистина, поддръжката на омаслен паркет трябва да се извършва по различен начин от поддръжката на лакиран паркет.

Класически препоръки за предпазване на вашия лакиран паркет

За да запазите естетиката на вашия паркет, независимо дали е лакиран или омаслен, е важно да спазвате няколко препоръки, които ще му осигурят несравнима дълготрайност. На първо място, трябва да се вземат предпазни мерки, когато използвате пода. За да сведете до минимум риска от драскотини и незаличими следи, използвайте постелка за четка или изтривалка на входа на дома си. Целта на това е да се задържа възможно най-много пясък и чакъл. Поставянето на защитни подложки или филцове под краката на столовете и мебелите също ще предотврати драскотини и следи. Ако използвате мебели с колела, като например офис столове, защитете пода с постелка или полупрозрачен лист.

Тъй като дървото е материал, който бързо попива течността, която попадне върху повърхността му, избършете го бързо с леко влажна гъба или моп.

Поддръжката и почистването трябва да се оценяват според употребата на частите. Избърсването на прах с метла или прахоуловител (ако е възможно със специална четка за паркет) може да се извършва редовно, без да се повреди вашият паркет, но почистването с моп трябва да се извършва пестеливо, с риск да се повредят непоправимо дъските.

Поддръжка на лакиран паркет

Лакирането на паркет се състои в нанасяне на защитен филм върху дървото. Нанасянето на няколко слоя филмообразуващ продукт ще създаде защитен филм, който прави вашия под устойчив на повечето инциденти (удари, петна и др.). В търговката мрежа има няколко лака, нанесени върху нашите паркети, като матов лак, сатениран лак, безцветен лак или гланц лак. Тези различни лакове ще ви позволят да имате паркет точно по ваш имидж. Редовно, в зависимост от трафика и употребата на вашия под. Трябва да се прилагат специални препарати, за да се удължи защитата на вашите подови дъски.

И накрая, и това за всички видове паркет, никога не мийте паркета с вода. И не използвайте агресивни, абразивни, силиконизирани или съдържащи амоняк препарати. Ще загубите красотата на вашия под завинаги.

Повече информация можете да видите на английски език на сайта www.sandingwoodenfloor.co.uk

Коментарите са изключени.