Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Пет уреда за почистване на под и тяхното предназначение

уреда за почистване на под

Днес уредите за почистване на подове са по-мощни и усъвършенствани от всякога — дават възможност на вашия почистващ екип да постигне по-добри резултати и подобрена ефективност на почистване. Като същевременно гарантира по-голяма безопасност както за операторите на машини, така и за потребителите на съоръженията. Но няма универсална почистваща машина. Правилната машина за работата зависи от вида на пода, който почиствате. Видовете замърсявания, с които се занимавате, размера на пространството, настройката на вашето съоръжение и др.

Ето кратко ръководство за основните типове уреди за почистване на подове – и кога и къде да ги използвате:

Уреди за почистване на под

Мръсотията и отломките могат да се натрупат бързо върху подове от всякакъв тип. Машините за почистване на под ви помагат да премахнете този прах, мръсотия и отломки ефикасно и ефикасно — както на твърди, така и на меки подове. От захранвани с батерии машини за движение зад гърба до индустриални машини за возене, метачните машини могат да се използват за поддържане на чисти килими и твърди подове на закрито — и за почистване на тротоари, пътеки и дори паркинги на открито.

Скрубери

Честото метене е чудесно за премахване на прах и отломки, но скруберите за под се използват за отстраняване на други замърсявания, които са се натрупали или са полепнали по твърдата повърхност. Скруберите почти винаги се използват на закрито и само върху твърди подови настилки. По-малките скрубери са идеални за малки пространства и тесни зони, включително кабини за баня. По-големите скрубери за возене могат да се използват за почистване на много по-големи площи – до десетки хиляди квадратни фута.

Полиращи машини

Много твърди подови повърхности са проектирани да осигурят покритие със силен блясък, което се издава чисто от пръв поглед. Машините за полиране на подове извеждат това лъскаво, лъскаво покритие. Полиращите машини обикновено се използват само на закрито и само върху твърди повърхности. Тъй като всяко съоръжение е уникално, полиращите машини се предлагат в различни размери, както опции за ходене зад гърба, така и за возене, както и конфигурации на захранващата система.

Вакуумира

Почистването на килими с прахосмукачка вероятно е най-познатата задача за почистване на пода за повечето хора. Но прахосмукачки от търговски клас осигуряват значително подобрена производителност и издръжливост – и се предлагат в различни видове, за да отговарят на вашите нужди. Леките прахосмукачки със стойка и раница са изключително мобилни и маневрени за стълбища и малки, тесни пространства. Има два варианта на захранване, кабелен и батериен. Прахосмукачките с батерии увеличават производителността и помагат за предотвратяване на опасности от спъване и падане. За по-големи фоайета, коридори или пътеки, изправеният вакуум – широка площ, с един или два двигателя – осигурява лесната използваемост и мощната производителност, която искате. За справяне с малки отломки, разливи, маслени остатъци и дори наводнения можете да използвате прахосмукачка за мокро-сухо. Прахосмукачките с кутия могат да почистват ефикасно твърди и меки подове с лесната си маневреност.

Уреди за почистване на килими

Меките подови повърхности като килим могат да представляват допълнителни предизвикателства при почистване. Аспираторите за килими улесняват поддържането на килима чист и сух с мощни възможности за почистване на мека подова настилка. Които могат да се използват за редовно, бързосъхнещо междинно почистване в зони с голям трафик – или почистване на място за справяне с петна, разливи и влага, която се проследява в съоръжението.

Специализирани уреди за почистване

Няма две напълно еднакви предизвикателства за почистване на съоръжения. За щастие, няколко вида специално оборудване за почистване могат да помогнат за справяне със специфични и уникални изисквания за почистване на подове. Машините за почистване на всички повърхности, като Tennant ASC-15, осигуряват 100% възстановяване на мръсната вода. Докато издухват повърхностите да изсъхнат с вграден вентилатор — идеално за почистване на тоалетни. За подови настилки с плочки с линии за фугиране, машините за почистване на различни повърхности като Tennant Q12 осигуряват струи с регулируемо налягане за почистване без увреждане. А самостоятелните индустриални вентилатори могат бързо и ефективно да изсушат твърди подове, килими и други мокри повърхности.

Коментарите са изключени.