Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

Основни правила при линк билдинг

линк билдинг

Основни правила при изграждането на линк билдинг

При изграждането на връзки имасписък от няколко елемента, които са задължителни. Ако искате да изградите страхотни връзки, като същевременно да останете в добрата страна на вашата аудитория, други блогъри и уеб администратори и самия Google, тогава тези правила трябва да Ви помогнат добре.

  1. Поставете хората на първо място

Най-общо казано, SEO е свързано с търсачките. Но ако създавате връзки и мислите само за Google, ще объркате нещо.

Всяка една връзка, която създавате, трябва да има смисъл. Ако продавате органична котешка храна, не трябва да поставяте връзка към съдържанието в авторитетен блог за състезания по мотокрос. Ако фен на мотокроса щракне върху връзката ви за котешка храна и се озове на страницата Ви с котешка храна, ще бъде раздразнен и както вашата марка, така и блогът за мотокрос ще изглеждат зле.

Google обикновено работи и от тази гледна точка. В съзнанието на Google те подготвят и контролират целия пейзаж на търсене. Те основават целия си свят на връзки. Така че, когато блог за мотокрос подвеждащо препраща към котешка храна, това прави Google да изглежда подвеждащ – и това кара вас да изглеждате непрофесионално. Google, подобно на всяка авторитетна фигура, мрази да се засрамва. Не карайте блогърите, читателите, Google и себе си да останат разочаровани. Вместо това вземете предвид хората във всичките си дейности за изграждане на връзки. Ако връзката има смисъл от гледна точка на читателя, тя вероятно е добра връзка.

  1. Отнасяйте се с уважение към линк билдинга

В миналото хората са използвали изграждането на връзки като начин просто да играят със системата. Преди Google да пусне Penguin, Panda и другите, изграждането на връзки не винаги е било етично преследване.

Всъщност беше пълно беззаконие. Бихте могли да похарчите $100 за 2000 връзки към спам домейни и можете да изберете произволен анкор текст, който искате. И така, представете си 2000 връзки с котвен текст „органична котешка храна“, разпръснати из цялата мрежа на сайтове, които никой никога не е посещавал – включително блогове за мотокрос.

И тези връзки проработиха.

Преди Panda и Penguin тези връзки повишаваха класирането в търсачките навсякъде. Изграждането на връзки беше бързо и лесно. Но това накара създателите на връзки да изглеждат наистина, наистина некоректни в очите на Google и в очите на по-честните специалисти по дигитален маркетинг.

Отнасяйте се към изграждането на връзки с уважение – искайте връзка само когато имате нещо ценно да предложите в замяна. Не изпращайте спам на никого и не създавайте спам връзки. С ваша помощ в крайна сметка можем да стигнем до златна епоха, в която блогърите и уебмастърите действително искат отново да работят със създателите на връзки.

  1. Уважавайте експертите по изграждане на връзки

Разгледайте интернет и ще намерите изобилие от знания за изграждане на връзки. Ще намерите и много други неща, но те само ще Ви разсейват от работата Ви. Но винаги, когато се забиете или когато имате въпрос; шансовете са, че има отговор, който просто ви чака. Никога не се страхувайте да правите иновации, но не пренебрегвайте ученията на експертите.

  1. Не подвеждайте никого- бъдете честен при създаването на линк билдинг

Независимо дали създавате връзки за собствения си бизнес или работите за агенция, честността винаги е най-добрата политика. Когато дойде време да направите своя отчет в края на месеца, не лъжете себе си или другите. Докладвайте връзките, които всъщност сте създали, и не лъжете за тяхното качество. Вашият шеф и/или клиент заслужават да знаят какво всъщност сте направили за тях.

Ако имате навика да лъжете клиентите, те ще ви открият рано или късно – и репутацията Ви съответно ще се срине. Ако имате навика да лъжете шефа си, скоро ще си търсите нова работа – и няма да имате добри препоръки от тях. Ако объркате, бъдете честни за това. Клиентът ще прости честна грешка, както и повечето шефове.

Като цяло създателите на връзки нямат отлична репутация за честност и прозрачност. Ако останете честни и заслужаващи доверие, ще направите добра услуга на всички ни.

  1. Не приемайте твърде много преки и лесни пътища

Изграждането на линк билдинг е трудна работа и няма сигурни преки пътища. Линк билдинга не е просто рисуване по числа или свързване на точките. Всяка работа за изграждане на връзки е уникална и всяка кампания изисква критично мислене. Мисля, че хората търсят толкова много лесни преки пътища, защото критичното мислене ги изтощава. Ако обаче станете добри в изграждането на връзки, ще се научите наистина да обичате критичното мислене – и да обичате да цапате ръцете си.

Когато вложите цялата си умствена сила и усилия в перфектната връзка и наистина я спечелите, ще искате да празнувате. Ще искате да кажете на приятелите и съседите си – не че те ще се интересуват (или ще разберат) за връзка в интернет. Но все пак ще искате да го извикате от покривите. Когато станете мързеливи и се опитате да използвате всеки възможен пряк път, има вероятност да не създавате страхотни връзки.

  1. Не завиждайте на успеха на другите хора

Когато прочетете един от онези казуси, при които някой изгражда хиляди страхотни връзки и издига уебсайта си до върха на SERP, е лесно да завидите. Завистта е чувство, с което трябва да се справите и след това да го отхвърлите – не можете да му се поддадете. Завистта води до негодувание и да живееш живот, в който негодуваш на връстниците си за техния успех, изобщо не е живот. Не можете да се сравнявате с други хора, особено в света на изграждането на връзки. Винаги помнете, че вашият проект е много различен от проекта на всеки друг. Във всеки случай вземете вдъхновение и съвети от други линк билдъри. Следвайте стъпките им.

Коментарите са изключени.