Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Натаспин

Натаспин X - за подобрение на сърдечно-съдовата система

Натаспин

Натаспинът  по същество представлява продукт, който е предназначен при случаи на циркулаторни нарушения или при случаи на повишен риск от тромбоза.

Продуктът съдържа ензима nattokinase, който влияе положително върху кръвообращението и кръвосъсирването и помага да се намали вероятността от образуване на тромб.

Натокиназата пък е естествена алтернатива на аспирина и неговите аналози.

НатАспинХ представлява синергична комбинация от натокиназа и хидрокситирозол.

НатАспин X подпомага дейността на сърдечно-съдовата система, подобрява циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове. Предпазва също така от поява на кръвни съсиреци. С липидо-намаляваща добавка Hydroxytyrosol.

Група италиански учени – изследователи от университета в Катандзаро установили, че натокиназата има свойството ефективно да се бори със съдовите заболявания. Изследването им е публикувано в научното списание Nutriens.

Проучването е проведено в Отделението по съдова хирургия на болница Pugliese Caccio в Катандзаро между 1 април 2019 г. и 1 април 2020 г. 153 пациенти на възраст над 18 години с различни съдови заболявания (дълбока венозна тромбоза, повърхностна венозна тромбоза, венозна недостатъчност ) участват в него .

Те са разделени на три групи:

  1. група 1 – 50 пациенти с дълбока венозна тромбоза, които получават фондапаринукс за 30 дни, след това натокиназа за още 30 дни;
  2. група 2 – 57 пациенти с повърхностна венозна тромбоза или флебит, които получават еноксапарин за 30 дни и натокиназа за още 30 дни,
  3. и група 3 – 46 пациенти, които са претърпели класическа операция и също са получавали натокиназа за 30 дни след операцията.

Изследването показва безспорната полза от приема на натокиназа при заболявания на съдовата система.

Освен на нея, натокиназата оказва благоприятно влияние и при пациенти в рисковата група за диабет тип II. Също и при всички сърдечни заболявания. Приемът на натокиназа при изследваните пациенти не е довел до никакви странични ефекти. Също и влошаване на различни жизнени показатели, което доказва безопасността му. На практика се оказва, че натокиназата е бъдещето при лечението на съдови заболявания.

 

Коментарите са изключени.