Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Можете ли нещо да спечелите, като предадете старата си кола за скрап

кола за скрап

Всяка кола остарява, използва целия си експлоатационен ресурс, и на финала се поврежда. Идва момент, когато вече няма смисъл да правите ремонт на старата си кола, както и не можете вече да я предложите за продан, a по-скоро кола за скрап.

Какво да се прави в такъв момент? Да оставите колата някъде на открито не е опция, да я разглобявате и да се опитвате да продадете работещите й части ли?

Със сигурност тези опции заслужават вниманието да бъдат разгледани.

Да, разбира се, възможно е да продадете определен брой от резервни части на колата.

Обаче всъщност, по-често старото оборудване е подходящо само и единствено за скрап.

И ако Вие решите да изхвърлите автомобила по този начин, със сигурност ще се интересувате от въпроса колко можете да получите, като предадете стария автомобил за скрап.

Колко пари ще дадат за кола за скрап?

Ако говорим за бракувани и претопени автомобили, то трябва да знаете, че средното тегло на лек автомобил е 1 тон, включително аксесоарите. Ако колелата, седалките, стъклата, оптиката и други неметални части се демонтират от автомобила, тогава теглото му ще намалее с 300 кг. Така, ако предадете 700 килограма метал, тогава ще можете да спестите съвсем не малко. Всъщност доста добра сума.

Въпреки това, не всичко е толкова просто. Ако предадете автомобила за скрап като цяло, тогава в пункта за събиране теглото ще се определи според собствената му формула и ще бъдат приспаднати разходите за разглобяване на конструкцията на колата заскрап. Така собственикът на предадената кола за скрап ще получи сума, по направени изчисления.

По-изгодно ще бъде да се предават за скрап камиони. Нетното им тегло в метал е около 2-3 тона, в зависимост от дизайна. И тъй като едва ли се предават за скрап автомобили, които са в движение, се процедира по следния начин. По-често частите се демонтират на място и се транспортират на части или се транспортират с влекач. И това е още определен разход. Но все пак е по-добре да предадете колата за скрап, отколкото да я оставите да стои като паметник.

Коментарите са изключени.