Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Маслото от българска роза с неговите ценни качества

Маслото от българска роза

Маслото от българска роза е продукт, получен чрез двойна дестилация на розови листенца.

Заради качествата и високата си цена маслото е известно като „течното злато“.

Основните съставки на маслото от българска роза

Основните съставки на розовото масло за висшите алколхоли (елеоптени), парафинов хидрокарбон (стеароптени) и много микроелементи. Тяхната пропорция дава на Българската маслодайна роза богат и дълготраен аромат. Розовото масло има много благотворно влияние върху човешкото тяло.

Едно от най-красивите растения, розите са популярни и добре познати още от древните цивилизации. Чрез кръстосване са получени много видове и сортове рози.

От Китай или Персия (историята не е предсказуема) – около 18-ти или началото на 19-ти век, розите широко се вкореняват в Европа.

Смята се, че първото засаждане и отглеждане на рози за производство на розово масло е започнало на територията на съвременна югозападна Сирия. Оттам красивото цвете мигрирало в една от балканските котловини.

България е известна със своята козметика, която се състои от естествени съставки и висококачествени суровини.

Основната отличителна черта на българската козметика е основният й компонент – Маслото от българска роза. Именно българската роза е известна с отличните си козметични и лечебни свойства.

Българската козметика на базата на българското розово масло притежава благоприятен ефект не само върху кожата, но и върху целия организъм като цяло.

Маслото от българска роза има успокояващо действие, което помага за справяне дори с различни неблагоприятни състояния (главоболие, високо кръвно налягане).

Каква е консистенцията на розовото масло?

Ароматът на розовото масло е много нежен, приятен и ненатрапчив. А текстурата му е лека и безтегловна, не оставя тежест или мазни следи по кожата. Дори ако имате много деликатна и чувствителна кожа, можете спокойно да изберете такива натурални български продукти, съдържащо масло от българска роза, защото те изобщо не предизвикват раздразнения и алергии.

Какви ефекти на българското розово масло можете да очаквате?

  1. Елиминира и предотвратява алергичните обриви
  2. Подобрява метаболизма и метаболитните процеси в организма

Коментарите са изключени.