Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Как да намерите евтина автомобилна застраховка?

автомобилна застраховка

Какво e автомобилна застраховка?

Автомобилната застраховка покрива щети по вашия автомобил и ви защитава финансово, ако носите отговорност за наранявания или щети на някой друг.

Автомобилната застраховка може също да плати медицински сметки, ако вие или вашите пътници сте ранени при злополука или ако сте блъснати от незастрахован или недостатъчно застрахован шофьор.

Вашата полица ви защитава до определени граници, съгласувани между вас и вашия застраховател.

Има ли разлика в цените на автомобилните застраховки?

Открийте начини да получите по-евтини оферти за автомобилни застраховки от сайтове за сравнение на цените. Научете как да се пазарите с автомобилни застрахователни компании, за да спестите пари.

Как да получа евтина автомобилна застраховка?

Получаването на евтина автомобилна застраховка започва с пазаруване.

В това ръководство обясняваме как да намерите най-добрите оферти в сайтовете за сравнение – и застрахователите, които не са в тях – плюс как да промените покритието си, от добавяне на именувани драйвери до промяна на излишъка.

  • Има специални съвети за шофьори с големи отстъпки без рекламации; по-млади и по-нови шофьори и такива над 50 години.
  • След като получите оферти от други доставчици, предизвикайте текущия си застраховател да се справи по-добре, като използвате нашия скрипт за пазарлъци.

Прочетете, за да намерите още много начини за спестяване и как да намерите най-достъпните сделки за автомобилно застраховане.

Защо трябва да сравнявам автомобилните застраховки?

Цената, която ви предлагат, когато подновявате автомобилната си застраховка, едва ли ще бъде най-евтината налична.

От януари 2022 г. на застрахователите на автомобили и домове е забранено да таксуват новите и съществуващите си клиенти на различни цени – но все пак можете да получите най-добрите цени, ако редовно пазарувате.

Различните застрахователи може да разглеждат вашата история на искове, превозно средство и квартал по различни начини. Може също временно да са направили продукта си по-евтин, за да привлекат нови клиенти.

Така или иначе, виждайки какво се предлага от конкурентите на вашия застраховател, ви дава предимството да знаете колко конкурентен е настоящият ви застраховател.

Сравняването на офертите за автомобилни застраховки отнема минути. То ви позволява да видите дали вашата оферта за подновяване наистина е най-добрата налична. Дори ако имате голяма отстъпка без искове, обикновено е възможно да я прехвърлите на друг застраховател.

Коментарите са изключени.