Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

Как да изберем бебешко килимче за игра за малко дете?

Как да изберем бебешко килимче за игра за малко дете?

На възраст от пет или шест месеца детето започва да пълзи. Някои бебета дълго стоят на четири крака и се люлеят, други се опитват да пълзят като малки гъсеници. От сега нататък бебето има нужда от повече пространство за развитие и игри. Задачата на родителите е да го организират да бъде удобно и безопасно. Именно заради това трябва да вземете своето бебешко килимче.

Какво полезно трябва да знаете при избор на бебешко килимче?

Малкото дете се премества на пода. Оставянето му на легло или диван не е безопасно. Детското креватче или кошара са по-безопасно, но колко дълго може малкото дете да остане в затворено пространство, което е и не особено полезно за него.

 

Да създадем  зона за игра на пода

Едно време децата са били слагани на пода и обграждани с купища одеяла и възглавници. Днес има много по-удобни и модерни опции.

Това е меко образователно килимче за игра на малки деца.

 

Какво трябва да бъде доброто бебешко килимче за игра?

 

Обърнете внимание на материала, от който е направен килимът. Детето ще бъде на него дълго време. Правилният килим не излъчва миризми. В допълнение, той трябва да бъде направен от хипоалергичен, нетоксичен материал. Важно е повърхността на бебешкото килимче за игра да не абсорбира влага.

Задължително изискване за бебешкото килимче за игра е противоплъзгащо покритие. Ще бъде полезно, когато бебето започне да става и да прави първите си стъпки.

Подложката за бебето трябва да е мека. Достатъчната дебелина на покритието ще предпази детето от наранявания по време на пълзене и стоене на опората.

Изберете бебешко килимче за игра от една част без малки части и без части, които могат лесно да се откъснат. Резервна част от постелката може да се вдиша.

Теглото на килима трябва да се вземе предвид, ако планирате да го вземете със себе си.

Сгъваемо бебешко килимче за игра от една част ще бъде удобно да вземете със себе си на посещение, пътуване и на открито.

 

Коментарите са изключени.