Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

Какво трябва да знаете при застраховането на електромобил?

застраховането на електромобил

Застраховането на електромобил

Електрическите превозни средства (EV) станаха все по-популярни. И макар ценообразуването им да намери баланс между достъпни и конкурентни, разходите за застраховането им са отделно съображение.

Защо застраховането на електрическите превозни средства струва повече?

Обикновено ще платите повече за застраховането на електромобил, отколкото на конвенционално превозно средство, но не винаги.

Това се дължи главно на по-високата MSRP на електрическите превозни средства. Също на факта, че електрическите превозни средства обикновено имат по-високи разходи за ремонт, особено тези със скъпи технологични характеристики.

Ремонтът на тези превозни средства също може да бъде по-скъп. Тъй като не всички механици имат набор от умения, необходими за работа с електрмобили.

За щастие, тъй като електрическите превозни средства стават все по-често срещани, технологията, използвана в тях, също става все по-ефективна и по-достъпна.

Например Министерството на енергетиката изчислява, че разходите за батерии за електрически превозни средства са близо 90 процента по-ниски, отколкото през 2008 г.

Тъй като тези превозни средства стават по-популярни, може да видим застраховките за електрически автомобили да се доближават до тези за автомобили с двигател с вътрешно горене.

Къде мога да купя застраховка за електрически автомобили?

Шофьорите с електрически превозни средства следват същите стъпки, за да получат застраховка за EV автомобил, както тези с конвенционални автомобили.

Полиците за електрически автомобили включват същите опции за покритие, като отговорност, телесна повреда, сблъсък и цялостно покритие. Повечето национални и регионални автомобилни застрахователи пишат полици за електрически превозни средства.

Докато повечето автомобилни застрахователи ще разширят автомобилните полици за електрически превозни средства, може да ви е трудно да намерите отстъпки за вашето електрическо превозно средство.

Въпреки че можете да очаквате да спестите пари, като избягвате бензиностанцията, много доставчици на застраховки все още не предлагат никакви отстъпки за шофьори. Шофьорите, които избират електрическо превозно средство не са привилировани.

Как да спестите от застраховка за електрически автомобили

Ако решите да закупите електрическо превозно средство, може да сте в състояние да спестите от застраховка по много от същите начини, по които правят собствениците на конвенционални автомобили.

Ако вече имате електрическа кола и сте любопитни да намерите по-достъпни цени, помислете дали да не поискате оферти от няколко доставчици. Може да получите по-добра сделка, като преминете към друга компания.

Можете да се възползвате и от отстъпки. Различните компании предлагат различни отстъпки, но някои често срещани включват пакетиране, добър студент, без рекламации и безхартиено фактуриране.

Научете как да намерите подходяща застраховка за вашия електрически автомобил и как да спестите пари при покупката й.

 

Коментарите са изключени.