Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Какво трябва да знаете за добавките за регенерация на DPF?

ДПФ

Оптимизирайте процеса на почистване

В случай,  че докато шофирате, Вашият ДПФ индикатор светне, трябва незабавно да се свържете със сервизен специалист, използването на добавки за почистване на ДПФ (DPF) е много рисковано и често може да причини повече проблеми, отколкото да помогне всъщност.

В сервиз, вашият ДПФ филтър може да бъде почистен чрез различни методи, тук се включва и принудителната регенерация на ДПФ филтър. Обикновено това може да се извърши в рамките на 2-3 часа.

Използвайки ECU системата на вашия автомобил, DPF решенията извършват принудително регенериране по абсолютно същия начин, както би направил Вашият основен дилър, така че можете да сте сигурни в цялостно професионално почистен ДПФ (DPF) филтър.

Добавки за почистване на DPF: Рискове и решения

За съжаление, въпреки че добавките за почистване на ДПФ си остават недоказано решение, ние се натъкнахме на много случаи на хора, които се опитват да използват тези добавки и влошават положението си. Трябва наистина  да сте сигурни какво правите, когато става въпрос за ДПФ филтри, за да избегнете влагане на парични средства за скъпи операции.

Всеки, който кара модерен дизелов автомобил, ван или камион, знае какво е дизелов филтър за твърди частици. И има вероятност и вие да сте страдали от това. ДПФ (DPF) филтърът е част от вашия автомобил, която улавя дизеловите частици и саждите от отработените газове и ги елиминира. Освен това се поддържа чист благодарение на процеса на регенериране на ДПФ.

Регенерация на DPF: Практика и теория

На теория ДПФ може да функционира безкрайно благодарение на тази способност за регенерация, известна като спонтанна регенерация.

За да се случи това, регенерацията на ДПФ се нуждае от високи температури (над 600 ºC). Тя е нужна, за да отстрани правилно саждите и частиците.

Вследствие на това вашето превозно средство може да достигне тези условия само на магистрали. Магистрали или случайни извънградски алеи, където колата достига по-високи скорости.

Реалността обаче е друга: задръстванията и кратките пътувания в града намаляват ефективността на този процес на почистване.

Препарат за почистване на DPF филтри: Осигурете оптимална производителност на вашия двигател

Продуктът представлява изключително надежден и високоефективен препарат, предназначен за поддържане на оптималната функционалност на филтрите за твърди частици (DPF) в двигатели с ДПФ системи, независимо от наличието на вградени добавки или тяхната отсъствие. Този тип продукт гарантира ефективно почистване и поддръжка, осигурявайки най-високото качество и надеждност за вашата автомобилна система.

Коментарите са изключени.