Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Какво представляват маслата от Кастрол

Какво представляват маслата от Кастрол

Какво представляват маслата от Кастрол? Говорим за маслата Castrol, хубаво е да сме наясно относно такива термини като минерално, синтетично, полусинтетично масла?

Каква е разликата между зимното и лятното масло Кастрол и какво се случва, ако ги смесите? Кое двигателно масло е най-подходящо за Вашия двигател? Колко често трябва да се сменя? Ето и няколко отговора на въпроси за маслата Castrol

Как маслото влияе на живота на двигателя?

Отговорът е, че всъщност маслото е същата „резервна част“ на кола, като всички останали. За да разберем функциите, които изпълнява, си струва да говорим за основните задачи.

Първата и най-важна е защитната. Маслото намалява износването. Второ, маслото изпълнява охлаждаща функция. Маслото също почиства двигателя. Заедно с маслото незапалимите частици отиват в картера и остават там до следващата смяна на маслото. Друга функция е „уплътнението“ между буталата и цилиндрите.

От какво се състои маслото Castrol? Състои се от базово масло и пакет от добавки, които се отличават една марка от друга. Не можете да го различите нито по мирис, нито по вкус.

За това има специални тестове от автомобилните производители. Ако погледнете пакетите с добавки, те отговарят точно за функциите, които са посочени в рекламата. Например добавки за препарати – такива, които премахват мръсотията, добавки, които ще предотвратят изгарянето на маслото и т.н. Има основен пакет от добавки, но големите компании разработват свои собствени добавки. През последните 20 години налягането в двигателите се е удвоило. Следователно силата на масления филм трябва да бъде по-голяма. За това се добавят титанови елементи и други елементи.

Castrol каза как да изберете и смените правилно двигателното масло – Castrol. Какво представляват маслата от Кастрол.

Какво трябва да знаете, когато избирате масло?

Колкото и тривиално да звучи, първото нещо, което трябва да направите, е да отворите инструкциите и да видите какво препоръчва производителят на автомобила. Факт е, че ако например Jaguar/Land Rover и VW препоръчват Castrol, това не означава, че са били помолени да го направят. Това означава, че всички тестове на двигателите на тези автомобили се извършват с масло Castrol. А самото масло Castrol е направено за конкретен двигател.

Коментарите са изключени.