Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Какво е сирене Лабне

Какво е сирене Лабне

Какво е сирене Лабне

Сиренето Лабне е вид сирене, което може да се направи от култивирано гръцко кисело мляко. Съдържа полезни пробиотични бактерии, калций и витамин А. Сиренето Labneh също е добър източник на протеини и други макронутриенти. Сиренето Лабне е популярен млечен продукт, чийто богат вкус и лека текстура се радват от хиляди години. Често срещано в кухнята на Близкия изток, сиренето Лабне може да се сервира като дип, мазане, предястие или десерт. Има ниско съдържание на лактоза, но с високо съдържание на полезни бактерии, протеини и калций – всички те са от съществено значение за вашето здраве.

Тази статия прави преглед на хранителната стойност, ползите и потенциалните недостатъци на сиренето labneh и ви дава рецепта, която да си направите сами.

 

Какво е това арабско сирене

Сиренето Лабне е вид меко сирене, произведено чрез прецеждане на кисело мляко. За да се отстрани по-голямата част от суроватката за по-гъст и по-концентриран продукт. Често се прави от култивирани млечни продукти като кефир, гръцко кисело мляко или пробиотично кисело мляко. Които са богати на полезни бактерии, които могат да помогнат за оптимизиране на здравето на червата. Сиренето Лабне обикновено се подправя с лимон и билки, за да му придаде пикантен вкус на сирене, като същевременно запазва леката текстура и леко тръпчивия вкус на киселото мляко.

Това е популярна съставка в кухнята на Близкия изток и често се овалва на малки топки или се използва като дип или мазане за зеленчуци или топла пита. Въпреки че може да бъде закупено готово от много специализирани магазини. Сиренето Лабне също е лесно да се направи у дома само с няколко прости съставки. Повечето от които може би вече имате под ръка.

 

Сирене Лабне и диета

Универсалнои лесно за добавяне към вашата диета

Освен че е изключително питателно, Лабне е универсална и лесно за добавяне към вашата диета. Можете да го използвате като дип за зеленчуци или топла пита и да го намажете върху любимите си печива или хляб. Нещо повече, понякога се използва в десерти или се смесва със съставки като мед, орехи и пресни плодове за закуска, пълна с протеини. Като алтернатива можете да го разточите на малки топки и да го сервирате като предястие върху крекери или препечен хляб.

 

РЕЗЮМЕ

Сиренето Лабне е универсално и лесно за добавяне към вашата диета. Може да функционира като дип, намазка, закуска, предястие или десерт.

 

 

Коментарите са изключени.