Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Какво е Нандролон деканоат и как действа на тялото

Нандролон деканоат

Нандролон деканоат – за какво се използва основно

Нандролонът е анаболен стероид, използван за лечение на анемия, остеопороза и други състояния. Това е синтетична версия на тестостерона. Някои спортисти използват нандролон за изграждане на мускули, но тези употреби са незаконни в САЩ и по-голямата част от света. Нандролонът може да причини сериозни нежелани реакции и трябва да се приема само под наблюдението на лекар.

Какво е нандролон деканоат

Нандролон (Deca-Durabolin) е синтетична (произведена в лаборатория) версия на хормона тестостерон. Известен е още като нандролон деканоат и 19-нортестостерон. Нандролонът е вид анаболен андрогенен стероид. Доставчиците на здравни услуги предписват нандролон за лечение на някои форми на анемия. Може също да помогне за изграждането на тъкан при хора с отслабена или увредена тъкан.

Както при много други анаболни стероиди, нандролонът често се злоупотребява. Някои бодибилдъри и тийнейджъри използват нандролон за „натрупване“ или натрупване на мускулна маса. Някои спортисти използват нандролон, за да се опитат да повишат представянето си. Но това е опасно.

Нандролонът с рецепта осигурява ползи за здравето, но употребата му е свързана с рискове от сериозни странични ефекти. Трябва да приемате нандролон само под строгото наблюдение на доставчик на здравни услуги.

Как действа нандролонът

Доставчиците дават нандролон като инжекция (изстрел) в мускул. Веднъж попаднал в тялото ви, той се държи много като тестостерон. Тестостеронът е полов хормон, наречен андроген. Тестостеронът също има „анаболни“ свойства. Ето защо нандролонът се нарича „анаболен андрогенен“ стероид. Езикът предлага предположения за това как работи нандролон:

  • Анаболен: Анаболизмът е процес на изграждане на мускули, кости или други телесни структури. Тестостеронът насърчава растежа на тъканите и разширява мускулната маса.
  • Андрогенен: Тестостеронът е андроген. Той е най-известен с това, че стимулира развитието на полови характеристики при мъже и хора, определени като мъжки по рождение (AMAB).

Учените моделират нандролон след тестостерон поради анаболната (изграждаща тъкан) сила на тестостерона. Те засилиха неговите анаболни свойства, като същевременно отслабиха андрогенните му свойства. Така че нандролонът има повече сила за изграждане на тъкани от тестостерона, но е по-слаб полов хормон.

Все пак нандролонът е полов хормон. Страничните ефекти, свързани с нандролон, възникват, защото той се държи като добавен полов хормон в тялото ви. Повече за Нандролон деканоат вижте тук

Коментарите са изключени.