Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Какво да правим със старите мебели

извозване на стари мебели

Извозване на стари мебели като опция

Има 4 начина да се отървете от старите мебели без разходи. Да ги продадем, да ги пребоядисаме, да ги рециклираме. Услугата по извозване на стари мебели е бърза и евтина.

Нека изберем най-добрата и подходяща опция.

Необходимостта да се отървете от старите мебели рано или късно настига всеки – ремонт, преместване, увеличаване на жилищната площ, нови членове на семейството. Някои интериорни елементи са доста големи, особено с тях много проблеми.

Научихме от специалист какви опции може да има, за техните плюсове и минуси.

  • Продайте или подарете
  • Подновяване със собствените си ръце (или в работилницата) и продължете да използвате старите мебели.
  • Изхвърлете

Съвсем наскоро тази опция беше една от основните. Но сега вече не е прието да се третират нещата така. Ако мебелите не са предназначени да продължат живота си, те трябва поне да бъдат правилно изхвърлени.

  • Изхвърлете

Съвсем наскоро тази опция беше една от основните. Но сега вече не е прието да се третират нещата така. Ако мебелите не са предназначени да продължат живота си, те трябва и е важно да бъдат правилно изхвърлени.

Какви са ползите от извозването на старите мебели

Ясно е какво да направите: разглобете и изтеглете на сметището за едрогабаритни отпадъци, занесете го за рециклиране или поръчайте сметосъбиране според рекламата

Разбира се опцията за това извозване на стари мебели има и минуси:

Това е неразумно и неустойчиво разхищение на материали – дърво, метал и други части, които могат да бъдат рециклирани и превърнати отново в ресурс за производството на нови мебели.

На сметището мебелите ще се разлагат много, много години и някои от частите им ще „оцелеят“ дори до поколението на нашите правнуци.

Може да отнеме време и усилия, за да намерите помощници и да изнесете обемисти мебели.

За щастие услугата по извозването на мебелите вече се предлага старите мебели да бъдат взети от дома Ви, натоварени и извозени, без да се налага да носите, търсите помощници за изнасянето и др.

Коментарите са изключени.