Dyson Vassilias
Пловдив, България
14/04/2024

За какво помага Черната мравка

За какво помага Черната мравка

Черната мравка подкрепя, насърчава и поддържа имунната функция, издръжливостта, устойчивостта на стрес, кръвообращението, нервната функция, половите и надбъбречните хормони, сексуалната функция, детоксикацията на черния дроб и мускулната сила.

Имунна функция

Черната мравка укрепва имунната система от концентрацията на аминокиселината глутамин, витамин Е, минералите цинк и манган и полифеноли, като SOD антиоксиданти.

Издръжливост и устойчивост на стрес

Черната мравка естествено съдържа супероксиддисмутаза (SOD), която е мощен антиоксидант, произвеждан в черния дроб, за да поддържа окислението за производство на енергия. Той също така съдържа значителни количества от минерала селен, който се използва от черния дроб за производството на SOD, което допълнително повишава устойчивостта на стрес и издръжливостта. В допълнение, високите количества витамин Е в черната мравка увеличават ползите от устойчивостта на стрес.

Детоксикация на черния дроб

Комбинацията от витамин Е, SOD, селен и антоцианиновите пигменти от черно-лилаво-зелено, намиращи се в черната мравка, подпомагат отстраняването на страничните продукти на умората, които могат да се натрупат по време на физическо или умствено усилие и/или при контакт с околната среда токсини.

Подмладяване

В черната мравка аминокиселините, като аланин, и някои микроелементи, като селен, поддържат и насърчават протеиновия синтез за почивка и подкрепа за възстановяване след физическа и умствена работа и стрес. Хромът, друг важен минерал, също стабилизира производството на енергия и кръвна захар за по-ефективен протеинов метаболизъм.

Какво съдържа черната мравка

Черната мравка съдържа малки количества желязо за оксигенация на червените кръвни клетки и мед за укрепване и тонус на кръвоносните съдове. Също така съдържа големи количества омега-9 мастни киселини, които насърчават притока на кръв.

 

Нервна функция

Черната мравка съдържа холестерол и мастни киселини, които се използват от нервите за възстановяване и поддържане. Той също така съдържа невротрансмитерни хормони, подобни на допамин, които поддържат нервните импулси в мозъка за оптимално настроение, яснота на мисълта, а също и в нервната система за мускулна издръжливост.

Мускулна сила и здраве на ставите

Черната мравка съдържа много хранителни вещества за мускулите и ставите, включително BCAA, които подпомагат мускулния растеж и възстановяване. Глутаминът и аспарагиновата киселина също насърчават изграждането на мускули. Калцият и магнезият работят заедно, за да контролират мускулната контракция и релаксация, докато микроелементът манган поддържа гъвкавостта на ставите; както и мравчената киселина в черната мравка. Мравките също съдържат креатин и креатинин като основен източник на енергия, които не се нуждаят от въздух, за да работят, което означава, че те са „анаеробни“; като по този начин насърчава силни и продължителни мускулни контракции по време на работа и упражнения.

Хормони

Витамин Е се намира във високи концентрации в черна мравка, която поддържа мъжкото и женското репродуктивно здраве. Те също така съдържат холестерол, който е почти идентичен структурно с надбъбречните и половите хормони и ще подпомогне тяхното производство, комбиниран с омега-3 мазнини, наситени мазнини и няколко други минерала като цинк.

Коментарите са изключени.