Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Защо трябва да направя ски застраховка?

ски застраховка

Защо е важна ски застраховката?

Карането на ски е преди всичко спорт за свободното време, който трябва да остане удоволствие. Практикуването на тази дейност обаче не е без риск и многобройни инциденти се случват всяка година по пистите.

Обясняваме ви дали е необходимо да сключите специална застраховка за вашето планинско пътуване, за да защитите както вас, така и другите скиори.

Имам ли нужда от ски застраховка?

Отговорът е: така е за добро. В зависимост от това какво ще правите и особено ако планирате да излезете извън пистата, планинското спасяване не е безплатно и може да доведе до изключително високи разходи, ако се използват специални средства за вашето спасяване в случай на злополука.

Затова проверете застрахователните си полици и покритието, включено в кредитната ви карта, но не се колебайте да се защитите напълно. Дори ако имате доверие в нивото си на ски спускане, можете да причините нараняване на други скиори или да бъдете наранени от неопитен скиор.

Ако инцидентът е извън пистата, цената на операцията може да достигне между 500 и 600 евро, без линейката. Вашето планинско пътуване рискува да стане изключително скъпо, ако карате ски с нашето семейство без подсилено покритие.

Струва си да похарчите няколко допълнителни евро, за да се възползвате от застраховка, която ще покрие всички разходи за спасяване в случай на злополука.

Другите ми застрахователни полици ще покриват ли карането на ски?

Многорисковите жилищни застрахователни полици също предлагат покритие, но обикновено не включват търсене извън пистата например. Вашата застраховка Гражданска отговорност, която покрива щети, които може да нанесете на трето лице, може да работи при условие, че не са изключени ски зоните.

Проверете клаузите за спасяване на и извън пистите в зависимост от вашите планове, за да осигурите подходящо покритие. Освен това, въпреки че това не е най-приятната мисъл, проверете дали имате застраховка срещу смърт.

Прочетете застрахователните си полици преди заминаване и, когато е уместно, допълнете обичайното си покритие, като се обадите на вашия застраховател, за да сте сигурни, че сте добре осигурени за вашето планинско пътуване.

Ако имате няколко полици към един и същи застраховател, тогава можете да договорите преференциална цена. Трябва също така да проверите лимитите за възстановяване, за да решите дали е необходима допълнителна застраховка.

Коя застраховка е най-добра, ако карам ски през целия сезон?

Карате ли ски и други планински спортове през цялата година? Изберете годишна застраховка, която покрива вашите разходи за спасяване и репатриране, дори в чужбина!

Средно около трийсетина евро на година (в зависимост от покритието), това е безценно за вашата безопасност и изключително полезно в случай на злополука. В идеалния случай той обхваща:

  • Медицински разходи
  • Разходи за търсене и спасяване
  • Застраховка срещу смърт или покритие в случай на увреждане
  • Репатриране, дори и от другия край на света!

Коментарите са изключени.