Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Защо общинските служби мият пътищата при дъжд?

Защо общинските служби поливат пътищата при дъжд?

Защо общинските служби мият пътищата при дъжд?

Защо се мият пътищата? За чистота и безопасност. И това се дължи на редица причини.

Веднага трябва да кажем, че в сегашно време общинските служби извършват услугите и мият пътищата не само в дъжда.

Всъщност, колко пъти на ден специална техника ще излиза по улиците може да зависи от метеорологичното време. Например в големите градове в летните горещини пътищата са мити на всеки два часа: специалните машини насочват струите нагоре, като по този начин се охлажда и въздуха. В горещините това е особено необходимо, за да не се деформира асфалтът, а и за да не се превърне в нещо като пещ за минувачите.

Този режим е валиден, ако средната температура в града надвишава +28°C. През останалото време от май до октомври пътищата могат да се мият три до четири пъти на ден, включително през нощта и при дъжд.

 

Защо все пак в дъжда се мият пътищата в градовете?

За това има няколко причини. Първата е, че по този начин се пести голямо количество вода. Въпреки, че в колите, предназначени за миене на улиците водата е така да се каже техническа. А не за пиене, със сигурност има рационално мислене в подобен подход. Втората причина, която изглежда вече беше спомената в описанието на всички видове комунални услуги. А с тях и от градските власти, е доста по-лесното разчистване на пътя. Дъждът накисва цялата мръсотия, праха и различните отпадъци по пътищата. Водата още повече размеква всичко, което е полепнало по асфалта, а силната струя на поливната машина изпраща цялото замърсяване встрани от пътя, в канализацията.

При миенето на улиците, площадите, пътищата, работи същият принцип, както, например при прането. Предварителното накисване при прането на дрехи позволява на домакините да се справят дори с упоритата мръсотия.

За повече информация можте да видите сайта на www.evrokanal.net

Коментарите са изключени.