Dyson Vassilias
Пловдив, България
16/06/2024

Етапи на химическото чистене

Етапи на химическото чистене

Етапи на химическото чистене. Химическото чистене е многоетапен процес. Как се почистват нещата с химическо чистене?

За начало – първо, текстилните продукти се проверяват и сортират.

След това петната и мръсотията се третират с препарат за отстраняване на петна, за да се улесни почистването на дрехите по-късно в машината за химическо чистене.

Вещите се потапят в машина, в която разтворител премахва мръсотията от влакната. За да се предотврати повторното абсорбиране на замърсители в тъканта, разтворителят преминава през филтър, така че винаги да е в пречистена форма в барабана на машината.

След това дрехите се изсушават с топъл въздух. На същия етап остатъците от разтворител се отстраняват от тъканта, така че артикулът да остане чист и безопасен за клиента.

Последният етап е довършване, гладене и опаковане на продукта.

Подготовка на продукта за химическо почистване

Важен момент в химическото чистене е предварителната подготовка на дрехите за обработка.

За да се запази дадената вещ предадена на специалисти, в перфектно състояние, трябва не само да се знае как се извършва химическото чистене, но и да може да бъде извършена правилна подготовка на артикула за обработка.

Какво трябва да се направи преди химическо чистене?

Не се опитвайте сами да премахнете петното. Неправилно избраният препарат за почистване на замърсяването може само да влоши състоянието. Много по-добре и правилно е да се доверите на професионалистите по този въпрос.

Уверете се, че облеклото е без дефекти. Скъсани места, разхлабените копчета и други повреди трябва да бъдат поправени преди химическото почистване.

Едно прясно петно ​​се отстранява по-лесно. Колкото по-рано дрехите Ви бъдат почистени на химическо чистене, толкова по-добри са резултатите.

Ако е възможно, премахнете всички апликации от дрехите – колани, качулки и всякакви други подвижни елементи.

При предаване на артикул на химическо чистене ще Ви бъде издаден касов бон с описание. Трябва да го съхраните и също да изясните при предаването на артикула за възможните негативни последици от химическото чистене.

Повече за химическото почистване, къде и как вижте тук

Коментарите са изключени.