Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Добавките за масло: Подобрете живота на двигателя

добавки за масло

Как добавките за масло могат да помогнат на двигателя?

Колкото и да подобрявате стандартното масло, неговите свойства против износване ще бъдат недостатъчни.

Особено за модерни двигатели, които имат намалено вътрешно триене за постигане на по-голяма икономия на гориво.

Намаляването на триенето се постига чрез намаляване на площта на триещите се повърхности, в резултат на което натоварването върху тях сериозно се увеличава.

Отстранете течовете и консумацията на масло

Често срещан проблем са течове на масло и висока консумация на масло. Flow е вграден в много съвременни двигатели.

Но разходът над литър на 1000 км е причина да се замислим. В повечето случаи на повишен разход на масло виновен е конструктора на двигателя. За да се получи повече мощност, работният процес на двигателя става все по-„по-горещ“.

В резултат на постоянно повишени температури уплътненията на стеблото на клапана „изсъхват“ и започват да изпускат масло в горивните камери. Резултатът е висок разход на масло без характерния дим, тъй като катализаторът се справя доста успешно с дима.

В даден момент това може да доведе до маслен глад, което ще се отрази негативно на живота на двигателя.

Допълнителни добавки в маслото за двигател се добавят, когато собственикът на автомобила иска да реши или отделни проблеми, които възникват по време на работа, или когато иска да защити двигателя и да увеличи експлоатационния му живот.

В Европа се използват добавки в моторните масла. В Италия и Гърция добавките са по-популярни, отколкото във Финландия или Англия.

Германия, като страна с добре развита автомобилна и химическа индустрия, има най-много производители на допълнителни добавки. И собствениците на автомобили в Германия също използват добавки.

Замърсяване на двигателя

Дори при спазване на инструкциите за експлоатация, замърсителите се натрупват в двигателя след 40-50 хиляди километра.

Ако не се направи нищо, замърсяването прогресира, което води до повишено износване в резултат на лоша циркулация на маслото и коксуване на пръстените със загуба на компресия.

Многобройни онлайн публикации са посветени на тази тема, но основното решение на проблема е редовното използване на добавки за промиване на маслото.

Добавките за масло за двигател и промиване могат да бъдат бързи, ефективни за 5-10 минути и дългосрочни, предназначени за 150-300 км, като последните са най-ефективни.

Коментарите са изключени.