Dyson Vassilias
Пловдив, България
21/07/2024

Да разгледаме случая, когато имобилайзерът вече е премахнат

Да разгледаме случая, когато имобилайзерът вече е премахнат

Да разгледаме случая, когато имобилайзерът вече е премахнат

Например, ако случайно сте загубили ключовете на колата си (имобилайзерът е премахнат предварително), за да си тръгнете сами, можете да демонтирате цялата ключалка за запалване на място (като правило, това е в рамките на средната сила собственик на автомобил, не изисква много инструменти и умения). Това действие ще ви позволи да отключите волана…..

След това е достатъчно да завъртите контактната група на ключа за запалване с отвертка, да стартирате двигателя и да карате спокойно до мястото на окончателния ремонт.

Ако не сте приятели с отвертката, можете да се обадите на сервизен специалист, на автомобилния сервиз на мястото на повредата. Като правило, разглобяването на ключа за запалване и завъртането на контактната група за стартиране на двигателя е по силите на всеки научен човек, работещ в областта на ремонта на автомобили. В този случай не е необходима възможност за ремонт на имобилайзера, достатъчно е способността да „завъртите гайките“. Такова умение или такива специалисти има навсякъде, не е трудно да ги откриете за да Ви помогнат, да извършат услугата по премахване на имобилайзер.

В случай, че имобилайзерът е активен, тази опция не е възможна.

Решението е само влекач (или кабел) и сервиз, където има специалисти по имобилайзери, което е в пъти по-скъпо и по-дълго…

 

Стандартният имобилайзер е една от най-успешните системи против кражба, която се инсталира в завода на производителя на автомобила и като правило е включена в стандартното оборудване на повечето съвременни автомобили.

Разбира се, обикновеният имобилайзер не е 100% гаранция, че колата ви е имунизирана срещу кражба.

За съжаление, съвременните компютърни технологии позволяват бързо да се разсекретят дори най-новите модификации на имобилайзера на съвременните автомобили. Това използват крадците.

Типови – обикновените имобилайзери не са надеждна гаранция срещу кражба.

Най-надеждните средства против кражба са нестандартни решения, като „таен бутон“, CAN блокер и други.

Неслучайно на пазара се предлагат голям брой други системи за сигурност, които също са предназначени да предпазват автомобила от кражба.

Следователно решението – „премахване на имобилайзера“, всеки собственик на кола взема сам. Напомням ви, че препоръчваме ремонт на имобилайзера и пълно възстановяване на всички негови функции. Имобилайзерът се деактивира, ако по някаква причина не може да бъде ремонтиран или поради описаните по-горе причини.

 

Коментарите са изключени.