Dyson Vassilias
Пловдив, България
25/05/2024

Всичко за Трибестан

трибестан

Трибестан стимулира функциите на репродуктивната система, повишава либидото, повишава силата и продължителността на ерекцията, повлиява благоприятно липидния метаболизъм, има хормонален балансиращ ефект при жените, облекчава климактеричните симптоми.

Трибестан е билков продукт, който съдържа сух екстракт от надземни части на растението Трибулус терестрис (Tribulus terrestris).

Трибестан, използван в комплексно лечение на намалено либидо, импотентност (сексуална слабост), безплодие при мъжете; при дислипопротеинемия (нарушения в липидния метаболизъм) за намаляване на общия холестерол и липопротеините с ниска плътност; при жени с климактеричен и посткастрационен синдром (състояние след хирургично отстраняване на яйчниците) за облекчаване на изразени невровегетативни психични прояви.

Не приемайте Трибестан ако:

– сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки;

-при тежки сърдечно-съдови или бъбречни заболявания;

-при аденом на простатата;

-ако сте под 16 години;

-Трибестан не трябва да се използва по време на бременност или по време на кърмене.

Обърнете специално внимание при употребата на Трибестан

При лечение на жени в менопауза преминаването от терапевтична към поддържаща доза трябва да става постепенно. След рязко намаляване или спиране на ефективната доза е възможна вторична проява на комплекса от климактерични симптоми.

Прием на други лекарства с Трибестан:

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Едновременното приложение на трибестан с лекарства, които стимулират овулацията, води до взаимно усилване на техните ефекти.

Трибестан може да засили ефектите на диуретици (отводняващи) и антихипертензивни лекарства (за лечение на високо кръвно налягане).

Бременност и кърмене:

Преди да приемате каквото и да е лекарство по време на бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт. Трибестан не трябва да се прилага по време на бременност и кърмене. При бременност приемът на продукта трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини при прием на Трибестан:

Трибестан не влияе на бдителността и може да се използва от шофьори и оператори на машини.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Както всички лекарства Трибестан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При податливи индивиди е възможна реакция на свръхчувствителност. Може да раздразни стомашната лигавица.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Да се ​​съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага.

Да не се съхранява над 25°C.

Дръжте далеч от деца!

Лекарството не трябва да се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще помогнат за опазване на околната среда.

 

Коментарите са изключени.