Dyson Vassilias
Пловдив, България
25/05/2024

Видове добавки за гориво

Видове добавки за гориво

Видове добавки за гориво. Какво представляват горивните добавки?

Има два основни типа горивни добавки: подобрители на горивото и стабилизатори на гориво. Добавките към горивото за ефективност са предназначени да подобрят възможностите на двигателя на вашия автомобил, докато той работи или се използва. Стабилизаторите на гориво са предназначени да поддържат горивото във функционално състояние, когато се съхранява за дълъг период от време без употреба. Това са подобрители на горивната ефективност, за които повечето хора се сещат, когато обсъждат добавките за гориво или бензин.

 

Препарати за почистване на горивната система

Най-разпространената форма на добавка, почистващите препарати за горивната система, твърдят, че почистват въглерода и други натрупвания от вашата горивна система – нещо, което Trotta казва, че се справят доста добре – което може да помогне за цялостната работа на вашия автомобил. Те също така понякога се рекламират като борци срещу корозията на горивната система – проблем, който според някои може да възникне в определени автомобили, които използват гориво с достатъчно високо ниво на етанол. Някои спецоалисти отхвърлят това твърдение, като казват, че такова натрупване на ръжда е доста рядко. Трябва да е извънредно обстоятелство, за да се случи това.

 

Почистващи средства за впръскване на гориво

Това е специфичен тип добавка за гориво- препарат за почистване на горивната система. Добавките за гориво за почистване на горивни инжектори почистват въглерода. Натрупан върху горивните инжектори, което може да повлияе отрицателно на разхода на гориво. Това е проблем, особено често срещан при определени автомобили с двигатели от по-висок клас, чиято настройка на горната гърбица може да доведе до повече натрупване на въглерод. Някои модели автомобили натрупват въглерод. Ако не шофирате много по магистралата, ако правите много кратки пътувания и двигателят не се нагрява достатъчно, за да се почисти, може да искате почистване на горивния инжекцион.

 

Добавки за газ

Освен просто почистване на вашата горивна система, добавките за гориво могат да обещаят всякакви ползи за вашия двигател. Добавките, които обещават да увеличат разхода на газ, са популярен продукт, особено разбира се, когато цените на бензина се покачват. Умна идея е да бъдете скептични към всякакви твърдения за пестене на газ за автомобилни устройства или добавки за нефт и газ. Ако има някаква разлика, ще бъде минимална.

 

Повече информация можете да намерите тук.

Коментарите са изключени.