Dyson Vassilias
Пловдив, България
25/05/2024

Баня и мебели за баня

Баня и мебели за баня

Банята е най-специфичното по отношение на микроклимата помещение. Там е влажно и влажно, в резултат на което трудно се намират мебели в стаята. Ако сте изправени пред задачата да промените ситуацията, въоръжете се с препоръките на експертите. Тази статия е подробно ръководство за материалите, стиловете и характеристики на мебели за баня.

Кои мебели за баня да изберете: изисквания към продукта

Първата стъпка е да решите какви предмети искате да видите в стаята. Шкафове, стелажи, стенни шкафове се вписват идеално в банята. Ако в стаята има „съблекалня“, можете да поставите диван или стол с водоустойчива тапицерия.

При избора на мебели е важно да се вземе предвид не само естетиката. Мебелите за баня трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Устойчиви на висока влажност и резки промени в температурата.
  • Защита от корозия, мухъл и плесен.
  • Удобство, практичност и максимална безопасност.
  • Здравина, надеждност и издръжливост.

Отделно, че мебелите трябва да са качествени и красиви.

Идеално е, ако се комбинира с други интериорни елементи. Важно е да се спазва правилото на формата на мебелите за баня – ако рационализираните линии преобладават в обстановката, те трябва да доминират и в дизайна на водопровода.

Мебели за баня: описание на модни стилове

Има много популярни интериорни стилове, но за дизайна на банята по-често се избират 5 посоки. Нека поговорим за тях. И ще говорим накратко за модерните стилове в контекста на дизайна на мебелите.

Лофт

Стилът на таванското помещение се характеризира с интересни комбинации от материали. Например дърво и метал. Този ансамбъл е чудесен за декориране на мебели. Металът често присъства под формата на обков и фасади.

Цветове: черен, сив, кафяв, бял. Металните мебели с тъмни елементи изглеждат ефектно. Сочните тонове също имат място. Например, бордо, наситено зелено, синьо. Продуктите в този дизайн обаче не трябва да присъстват в големи количества – достатъчно е само един акцент.

Коментарите са изключени.